Strokovna ekskurzija na območje LAS Istre

LAS Raznolikost podeželja na ogledu dobrih praks organiziranja ponudnikov LAS Istre


Zainteresirani ponudniki z območja občin Celje, Laško, Štore in Vojnik in člani LAS Raznolikost podeželja smo se dne 5. 11 .2019 odpravili na strokovno ekskurzijo z ogledom dobrih praks na območje LAS Istre. Strokovna ekskurzija je bila namenjena vsem zainteresiranim prebivalcem območja LAS, ki želijo pridobiti informacije in ideje za nadaljnji razvoj ponudbe in trženje lokalnih izdelkov ter storitev.

Z avtobusom smo se iz Celja v smeri proti Kopru z vmesnim postankom za kavo. v vasici Šmarje pri Kopru, ki je bila naš prvi cilj, smo si ogledali osrednji trg, predsednik LAS IStre mag. Andrej Medved pa nam je predstavil vas, sodelovanje ponudnikov in delovanje LAS Istre.
Sledil je odhod v Padno, kjer so nam gostitelji na čelu z Denisem Gojo pripravili dobrodošlico. Lokalno ponudbo na stojnicah smo si ogledali in poskusili skupaj z obiskovalci iz potniške ladje, ki je bila tega dne zasidrana v Kopru. Obiskali smo KTIC (kulturno-turistični info center), v katerem bo v prihodnje recepcija Razpršenega hotela Padna. Predstavili so nam še Galerijo Božidarja Jakca, nastanitvene kapacitete v vasi, Kulturni dom Božidarja Jakca, ki je bil prenovljen v letu 2014 preko EU projekta HERA ter razvojne faze vizije vasi. V vasi Padna smo spoznali primer dobre prakse razvoja vasi kot turistične destinacije, animacijo in motivacijo vaščanov, obiske s potniških ladij, in celoten postopek od vizije do izvedbe javno zasebnega partnerstva Razpršen Hotel Padna. Sledila je še pogostitev za vse udeležence in odhod prosti domu.