EU projekt, moj projekt 2019

Vabljeni na zeliščno popotovanje, ki ga 17.5. organizirajo partnerke v projektu Doživljajski zeliščni vrtovi.

Vsak od naših vrtov omogoča doživetja za posameznike in skupine. Potepajte se med zelišči v neokrnjeni naravi, okušajte izbrane dobrote, začinjene z okusom in vonjem naših skrbno pridelanih ali v naravi nabranih zelišč, preizkusite se v obdelavi vrtov na poseben način, doživite zgodbe o opraševanju in se čudite spreminjanju zelišč v čaje, začimbne mešanice in različne okusne dobrote, olja, hidrolate, izvlečke in prijazno kozmetiko. Spoznajte vsak vrt po svoje!

Dobimo se 17.5. ob 8. uri pred Dvorano Zlatorog v Celju, od koder vas bo kombi popeljal na zeliščno popotovanje.
Vozni red pa je naslednji:
8:30: Kmetija Vrhivšek (Lindek nad Frankolovim), kjer si ogledate dišeči zeliščni vrti in doživite transformacijo rastlin do eteričnih olj – prikaz destilacije zelišč.
11:00: na Celjski koči (Celje) si ogledate divji vrt in pripravite okusen divji namaz iz nabranih zelišč
13.30: pri PermaMami (Rimske Toplice) si ogledate permakulturni zeliščni vrt, se seznanite z vrtnarjenjem brez prekopavanja in poskusite pravkar pripravljene zeliščne bonbone.
16:00: na Zeliščni kmetija Plahtica (Jurklošter) si boste ogledali Keltski vrt in si v krogu medicine uravnovesili svoje energijsko počutje.
18:15: v TIC Laško boste imeli možnost ogleda in nakupa zeliščnih izdelkov, ki so združeni v znamko Jurkloštrskih izvirov zdravja.

Po zaključku aktivnosti vas kombi odpelje nazaj na izhodiščno točko v Celju (prihod predviden ob 19:00).
Dogodek je za obiskovalce brezplačen, prijave pa so obvezne na tel. št. 03 733 89 50 (TIC Laško) zaradi lažje organizacije.